Nema onog pravog zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svetu, koji bar jednom nije pokrenuo najbolju fudbalsku simulaciju menadžers...

Propali wonderkids PART 1

Nema onog pravog zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svetu, koji bar jednom nije pokrenuo najbolju fudbalsku simulaciju menadžerskog tipa - Footbal manager. Prvi nam je potez uvek bio guglanje najboljih talenata na FM odnosno wonderkids, ne bi li za malu sumu novca doveli zver od igraca.


1. Anthony Vanden Borre (28 godina)
Anthony Vanden Borre (18 godina)

Cuveni belgiski 'wonderkids' nezaobilazna kupovina većine igraca, ako se pogleda unazad nije napravio nikakvu karijeru, Sa 18 godina odlazi iz Belgije u Fiorentinu za 3.5 miliona evra i kako su godine prolazile on je stalno menjao klubove, igrao je za Genou, Portsmouth i Genk. Pola godine je bio bez kluba i 2013 godine se vratio tamo gde je i poceo.

2. Sherman Cardenas (26)
Sherman Cardenas (17 godina)
Veliki talenat koji je svim silama tada želeo da ode iz kolumbijske Bucaramange, ali se Cardenas tek 2015 godine otisnu u inostranstvo i to u brazilski Atletico Mineiro. Za svoju selekciju je upisao 26 nastupa i to sve za mladje selekcije.

3. Oscar Ustari (29)

Godine 2007. Independiente je imao pune ruke posla oko prodaje ovog velikog talenta. Tada 20-godisnji mladic je bio prodat u Getafe za 6 miliona evra. Branio je 5 godina u Getafe na 70 utakmica i tada njegova karijera kreće silaznom putanjom, da bi 2016 godine završio u Meksičkom Atlasu.


4. Freddy Adu (26)

Nekadašnjem čudu od deteta koje dolazi iz Amerike, kojem su svi predvidjali veliku karijeru koju danas imaju Messi, Ronaldo i ostali je jednostavno propao, mozda zbog prevelikog pritiska koji je bio na njemu da uspe.Poslednjih godina ne može da odigra dobru seniorsku utakmicu ali i dalje se javljaju klubovi koji ga zele angazovati. Nakon sto je napustio finski KuPS dobio je novu priliku u americkom klubu Tampa Bay Rowdies. Njega je tada 2007 godine kupila Benfica za 1,5 miliona evra.


5. Igor Akinfejev (29)
Igor Akinfeev, young star goalkeeper in Football Manager 2008

Nema igrača FM koji ga bar jednom nije imao u svojoj ekipi, imao je veoma veliki potencijal i mogao je biti prvi golman u nekom vecem klubu danas, ali ipak je želeo da provede svoju karijeru samo u jednom klubu i to mu za sada ide veoma dobro, posto je vec sada posto legenda CSKA iz Moskve, za reprezentaciju Rusije je zabeležio 85 nastupa.

6. Didier Digard (29)
Didier Digard (20 godina)

Prosao je sve selekcije Francuske ali do one najbitinije nikad nije stigao, to je i pokazatelj kako mu se karijera i razvijala. Od ovog se štopera, a danas veznjaka mnogo očekivalo. Nakog prelaska za 2,5 miliona evra u tada nejaki PSG da bi se nakon toga preselio u Middlesbrough za 5,5 miliona evra i tu krece polako njegov kraj. Danas igra za Betis gde je došao kao slobodan igrač.

Nastavićese .......

0 коментара:

Football Manager Preporuke (c)2014. Омогућава Blogger.